Organisk gødning – når du vil give din have det bedste

Organisk gødning – når du vil give din have det bedste

Organisk gødning

Hvad er organisk gødning? Dette leder os videre, nemlig til De to mest udbredte typer af gødninger som er organisk gødning og mineralsk gødning (også kaldet kunstgødning, som er kemisk fremstillet). 

Begge disse typer af gødning tilfører næringsstoffer til jorden, som planterne kan optage. Men så har de to gødningstyper ellers ikke ret meget mere til fælles. 

Organisk gødning – når du vil give din have det bedste

Organisk gødning er nemlig en 100% naturlig gødning. Organisk gødning indeholder 100% naturligt materiale og er helt fri for genmodificeret materiale og tungmetaller. Den kan anvendes i både den traditionelle have og i den økologiske have. Så selvom du har en økologisk køkkenhave eller drivhus fyldt med hjemmedyrkede grøntsager og frugter, behøver du altså ikke at gå på kompromis med at give dine planter gødning.

Gødning virker lidt langsommere, fordi det følger naturens tempo. Den organiske gødning tilfører langsomt næringsstoffer til jorden og planten optager den næring, som den har behov for, hverken mere eller mindre. Planten risikerer dermed ikke at få rødderne svitset, fordi processen foregår i den enkelte, plantes eget tempo. Det giver en meget mere sund og robust plante, som kan vækste og gøre din have endnu flottere. 

En kort opridsning af hvad gødningen giver til dine planter.

  • flotte grønne blade
  • flere og større blomster
  • mere farverige og duftfyldte blomster
  • flere og større frugter, grøntsager og bær
  • færre angreb af skadedyr og sygdomme, fordi planten er mere modstandsdygtig når den er sund og robust
  • grønnere og mere slidstærk græsplæne, som også er mere modstandsdygtig over for mos og ukrudt

 

En gødning omtales ofte som en langtidsvirkende gødning, fordi næringsstofferne langsomt frigives til jorden og planten optager næringsstofferne i eget tempo. Med en organisk gødning behøver du dermed ikke at gøde så ofte. Det er en win-win for dine planter og miljøet.

 

kfadmin